Wie zijn wij

Eind 2016 tijdens een levendige discussie over alle kansen, verplichtingen en interesses van een arts-assistent kwamen wij, Mathe, Lotte en Marco, tot de conclusie dat er best wat ruimte is voor een manier van onderwijs dat net ff anders is. Natuurlijk is daar die interesse voor de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en zijn er de ROIG's COIG's en allerhande aan cursussen. Maar een facultatieve avond waar  recente wetenschap en pareltjes uit het verleden  van een bepaald onderwerp wordt besproken lijkt te ontbreken. Met name een waar het nuttige met het aangename wordt verenigd... Kijkend naar ons glas wijn in de hand was de naam snel geboren: "Wijn & Wetenschap" waar het nuttige met het aangename wordt verenigd met als primair doel het up to date houden van kennis en kunde maar vooral ook een gezellige en verbindende avond voor alle arts-assistenten interne geneeskunde uit de regio Rotterdam.Wat?
Een regio-avond gericht op een specifiek thema met name gericht op klinische consequenties binnen de interne geneeskunde. De opzet is interactief, laagdrempelig en informeel. Omdat het na werktijd zal plaatsvinden met een groep assistenten met een veelal reeds overvolle agenda is gekozen om het aantrekkelijk te maken deel te nemen. Daarom combineren we twee van de grootste passies van de “jonge” internist: “Wijn en Wetenschap”. Waar de nadruk op het inhoudelijk programma ligt met vooraanstaande ervaren sprekers zal het programma afgewisseld worden met achtergrondinformatie over wijn en uiteraard het proeven van enkele pareltjes.

 

Wie?
Voor arts-assistenten (anios, aios) en specialisten geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in de wetenschap. Waarbij het inhoudelijk programma zich met name richt op de laatste ontwikkelingen in de breedste vorm van de interne geneeskunde, met een wisselend thema per editie. De eerste editie in het Havenziekenhuis zal gaan over tropen en import ziekten.

 

Wanneer?
De eerste editie heeft zeer succesvol plaatsgevonden eind 2017. Zie de foto's!

We werken keihard om W&W 2.0 net zo een succes te maken! 

Copyright header

De afbeeldingen in de header van de site zijn beiden gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie.
Achtergrondafbeelding: Prime Colline Reggiane by Giorgio Galeotti, met een Creative Commons 2.0 By License
Druiven: Two grape brunces by WineCountry Media,
met een Creative Commons 2.0 By License